vrijdag 16 augustus 2019

National Rum Day : Créole Summer

 
Happy #NationalRumDay !!!

Af en toe ga ik eens mee shoppen met de wederhelft en dan kom je wel eens leuke items tegen zoals dit tikiglas. Het glas is een beetje oversized, dus het leent zich wel tot een cocktail die eerder in de ‘longdrink’ categorie zit.


Ik koos voor een zeer fruitige cocktail op basis van een spiced rum en een zeer smaakvolle orange shrubb. Met een totaal van 7 cl rum mogen er ook best wat fruitsappen bij. Een cocktail die lekker wegdrinkt, maar toch opletten met de hoeveelheid alcohol 😉 #dontdrinkanddrive


Als basisspirit voor deze tikicocktail koos ik Chairman’s Reserve 
Spiced Original Rum van St. Lucia Distilleries. Dit is een blend van gerijpte rums uit beide productiemethodes (pot still en coffey still), op smaak gebracht met lokale kruiden, botanicals en fruit. Er wordt onder meer gewerkt met kaneel, vanille, nootmuskaat, kruidnagel en bittere sinaasappelschillen. In de drankenhandel zou je deze rum kunnen onderschatten vanwege zijn eenvoudige schroefdop, maar dat is zeker een gemiste kans.

Clémént Créole Shrubb 
is een lekkere blend uit Martinique van zowel witte (ongerijpte) als gerijpe rum agricole, op smaak gebracht met créole kruiden en bittere zongebleekte sinaasappelschillen. Een echte smaakbom, min of meer de rumversie van een sinaasappellikeur. Deze likeur wordt gebruikt in heel wat gerechten en desserten in de Caribische keuken. Smaken van honing, sinaasappel en peper.

Créole Summer


Ingrediënten
5 cl Chairman’s Reserve Spiced Original Rum
2 cl Clément Créole Shrubb
4 cl Ananassap
2 cl vers limoensap
2 cl Orgeat siroop


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Dat mag ook geschaafd ijs zijn, maar bij gebrek daaraan gebruikte ik mijn kleinste maat van ijsblokjes. Krachtig shaken. Dirty dump (dus inclusief het ijs) in een longdrink of tikiglas. Eventueel nog wat aanvullen met extra ijs. Versier met eetbare bloemetjes. Cheers !


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten