dinsdag 9 april 2019

Sapori del sud - Southern Flavours

 
Deze maand heb ik enkele tests gedaan met minder voor de hand liggende combinaties. Toen ik een andere blogger iets zag doen met whisky, calvados en bitter kriebelde het om ook iets in die richting te gaan proberen. Uiteraard houd ik het zoals steeds zo eenvoudig mogelijk, maar wil ik toch een maximum aan smaak bereiken. Een stevige en smaakvolle after-dinner slow sipper met enkel zuiderse ingrediënten is het resultaat.

Nomad whisky komt uit Schotland, maar rijpt in sherryvaten in Jerez (Spanje). Het is een blend van Speyside whisky, samengesteld door niemand minder dan whisky-icoon Richard Paterson. De brandy en amaro komen allebei uit Bologna (Italië). 

Sapori del sud
(Southers Flavours - Zuidelijke smaken)


Ingrediënten
5 cl Nomad whisky
2 cl Vecchia Romagna (brandy)
2 cl Amaro Montenegro


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Stevig roeren tot de cocktail voldoende gemengd en gekoeld is. Strainen in een groot cognacglas zonder ijs. Garnering is overbodig.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten