donderdag 11 juli 2019

Falling in love with Olive Oyl

 
We beginnen stilaan af te tellen naar onze vakantie in Italië en krijgen dus ook meer zin in zuiderse smaken. Vandaag maken we een eenvoudige, uitgeklede versie van de Olivetto, een creatie van de Marvel Bar in Minneapolis. De Olivetto was vermoedelijk de allereerste cocktail waarin olijfolie als volwaardig ingrediënt werd gebruikt. Samen met het eiwit creëert het een rijke en zijdezachte textuur.

Deze cocktail deed me met een glimlach terugdenken aan één van de
tekenfilmfiguurtjes uit mijn kindertijd.

“Falling in love with Olive Oyl”

Ingrediënten
60 ml O’live Gin
30 ml vers citroensap
15 ml Cointreau
10 ml Extra Virgin Olijfolie
15 ml suikersiroop
1 eiwit


Bereiding
Voeg het eiwit en de olijfolie samen in een shaker die maximaal tot de helft gevuld is met ijs. Shake krachtig tot beide ingrediënten een zachte emulsie vormen. Reken op twee minuten krachtig schaken, het is dus tegelijk ook een stevige workout.


Voeg daarna de overige ingrediënten toe en shake nogmaals een tiental seconden. Voeg wat vers ijs toe indien nodig.

Serveer doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld Martiniglas. Versier met een eetbaar bloempje.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten