zaterdag 27 januari 2018

SOHO Antwerpen opent cocktailbar op eerste verdieping

SOHO is een vrij bekende wijnbar op de Marnixplaats in Antwerpen. Je kon er al terecht voor een glas wijn of een stevige whisky, aangevuld met een mooie keuze aan zuiderse tapas. De eigenaars zagen nog een extra opportuniteit die vanaf nu ook zal worden ingevuld: Voortaan kan je op donderdag, vrijdag en zaterdagavond ook terecht in de gloednieuwe cocktailbar op de eerste verdieping. Aangepaste muziek wordt voorzien door de vaste huis-DJ.

Wij gingen alvast een kijkje nemen tijdens de pre-opening. De bar oogt heel mooi en heeft een stijlvolle look die refereert naar de jaren 50 en 60. Op de kaart staan momenteel vooral klassieke cocktails, waarvoor ze hulp kregen van een andere gerenommeerde bar. Barman Ralph Sanchez is geen onbekend gezicht, want hij stond al vaker achter de bar in pop-ups en tijdens zomerevents. Ik verwacht hier niet echt innovatieve of vergezochte cocktails, maar wel oerdegelijke klassiekers die volgens de vertrouwde recepten worden bereid.


Naar ons gevoel mikt men hier niet op het typische publiek van de betere cocktailbars, maar wil men vooral de bezoekers van de wijnbar warm maken om ook eens een lekkere cocktail te proberen. Zulke initiatieven kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen. Tenslotte is het ook de missie van onze blog om meer mensen zin te doen krijgen in cocktails. En net zoals Bruut in Hasselt mikt op de shoppers in de winkelstraat zal ook deze bar beslist zijn publiek vinden.

De Marnixplaats is momenteel nog één grote werf, maar ik kan me voorstellen dat zodra dit plein terug heraangelegd is, dit beslist een leuke plaats zal zijn om rustig van een aperitief of digestief te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten