maandag 26 februari 2018

ABC Sour met Amaro di Angostura

Soms komen er nieuwe producten op de markt die mij echt kunnen verbazen. Het product dat mij vorig jaar het meest heeft verbaasd was zonder twijfel Amaro di Angostura. Een bitter dus, maar zeker niet zomaar een doorsnee bitter.

Amaro di Angostura heeft een basis van Angostura rum en bevat dezelfde kruiden en specerijen als de bekende Angostura bitters. Ik heb deze amaro intussen al uitgetest in heel wat verschillende cocktails en kan alleen maar zeggen dat het resultaat telkens schitterend is. Een echt topproduct. Maak je vb. een Old Fashioned met bourbon of rum, voeg dan gewoon 20 ml Amaro di Angostura toe aan je recept en je weet niet wat je proeft.

Vandaag maak ik een sour-cocktail die helemaal opgebouwd is rond deze amaro, de ABC Sour. Deze naam staat voor Amaro, Bourbon & Cointreau.

ABC Sour


Ingrediënten
30 ml Amaro di Angostura
30 ml Knob Creek Bourbon
15 ml Cointreau
20 ml Vers citroensap
15 ml Esdoornsiroop
2 dashes Angostura bitters
1 eiwit


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker zonder ijs. Krachtig shaken gedurende een tiental seconden om het eiwit goed te laten schuimen. Daarna ijs toevoegen en opnieuw een vijftiental minuten shaken. Dubbel zeven doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld coupetteglas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten