vrijdag 9 februari 2018

Tussen de lakens met Ron Barceló

Ron Barceló Imperial is een echte top-rum uit de Dominicaanse republiek, gemaakt van de beste selectie Caribisch suikerriet. Ron Barceló werd opgericht in 1930 door Julian Barceló, afkomstig uit Mallorca. In de jaren 80 groeide dit merk uit tot de bekendste rum van de Dominicaanse republiek.

De Barceló Imperial rum waarmee we vandaag aan de slag gaan rijpt 10 jaar op nieuwe eiken vaten. Heel veel kaneel en fruit in de neus (sinaasappel, appel, dadel, …). In de mond een zalige chocoladesmaak met fudge en hints van peper. 

Deze rum verdient dan ook een cocktail waarin kwaliteitsproducten echt helemaal tot hun recht komen. Een cocktail voor de liefhebber van een complexe smaakervaring. We kozen voor een interpretatie van ‘Between the sheets’. Men zegt wel eens dat je als dame moet opletten wanneer je deze cocktail aangeboden krijgt van een man. Dit is een vrij sterke cocktail en het kan best de bedoeling zijn van die man om je “between the sheets” te krijgen. Wij vonden deze cocktail wel passen in deze aanloopperiode naar Valentijn. De oorsprong van deze cocktail is volgens de meeste verhalen te vinden bij Harry’s New York Bar in Parijs, waar deze voor het eerst werd gemaakt als een variatie op de zeer bekende Sidecar cocktail.

Klassiek wordt deze cocktail bereid met witte rum, maar wij kozen voor de volle, rijke smaak van deze donkere rum.

Ingrediënten
30 ml Ron Barceló Imperial
30 ml Pierre Ferrand 1840 Original Formula
30 ml Cointreau
15 ml Vers citroensap

Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken gedurende een tiental seconden. Uitschenken doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld coupeglas.
Eventueel versieren met een citroentwist, maar dit is zelfs niet echt noodzakelijk. Ik zou eerder opteren om een zeste te snijden boven het glas en hiermee over de rand van het glas te wrijven. Maar ik zou de zeste niet toevoegen in het glas.

 
Tips 
  • Wil je de cocktail liever iets minder zuur, voeg dan 10 ml suikersiroop toe aan het recept. 
  • Dit is een vrij sterke cocktail. Ben je van plan om meerdere cocktails te drinken, beperk dan eventueel de ingrediënten tot 20 ml van elke spirit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten