zaterdag 27 augustus 2016

El Diablo


De ‘El Diablo’ is misschien een iets minder bekende cocktail voor het brede publiek, maar het is nochtans ook een echte klassieker die meestal bereid wordt op basis van ‘kort gerijpte’ Tequila, een zgn. Tequila Reposado.
Voor de volledigheid vermeld ik even dat er een drietal soorten Tequila zijn : “Silver” of “Blanco” is helemaal niet gerijpt en gaat dus na distillatie dadelijk in de fles. Reposado is een korte tijd gerijpt, Añejo is een langere tijd gerijpt.

Ingredienten
4 cl Tequila Reposado
1,5 cl Crème de cassis
2 cl vers limoensap
5 cl Fever-Tree Ginger Beer


Bereiding
Vul een shaker met ijsblokken en voeg de tequila, crème de cassis en limoensap toe. Krachtig shaken gedurende een 15tal seconden. Uitgieten doorheen een zeefje in een Collinsglas met verse ijsblokken. Vul het glas verder aan met het gekoelde gemberbier.

Versier het glas met een partje limoen en eventueel een verse braambes.

Voor een iets mildere versie kan je ook een ‘silver’ tequila gebruiken in combinatie met Ginger-Ale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten