Pagina's

donderdag 21 februari 2019

Happy Margarita Day !!!

 
Vandaag is het Margarita Day en dan hebben we het niet over de bekende pizza, maar over de heerlijke friszurige Tequila-cocktail. De Margarita is vermoedelijk zowat de populairste sour-cocktail, waarbij in de klassieke versie de Cointreau sinaasappellikeur instaat voor de zoete factor. Bij voorkeur in combinatie met een silver (ongerijpte) Tequila en vers limoensap. De verhouding tussen de ingrediënten wisselt nogal afhankelijk van het recept en soms kom je ook wel eens een bartender tegen die er graag suikersiroop wil aan toevoegen.

Wil je grasduinen in honderden fantastische Margarita-recepten neem dan zeker een kijkje op de social media pagina’s van The Margarita Mum
. Rhonda is helemaal bezeten door de Margarita en heeft er haar levenswerk van gemaakt om te zoeken naar het perfecte recept.

Voor deze Margarita Day liet ik me inspireren door meerdere smaken en recepten om te komen tot deze luxe versie.

Cadillac Margarita

Ingrediënten
5 cl Premium Tequila Reposado (naar keuze)
2 cl Marie Brizard Orange Curaçao
2 cl Giffard Rhubard Liqueur
3 cl vers limoensap

Glas
Margaritaglas

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende een half minuutje. Dubbel zeven doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld Margaritaglas. Versieren met een vers partje limoen.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

maandag 18 februari 2019

Sazerac - To the moon and back

 
Af en toe krijg ik wel eens de vraag wat mijn favoriete cocktail is… en wat de lekkerste cocktail is die ik tot op heden al heb geproefd. Vandaag deel ik beide antwoorden met jullie in dit artikel. Mijn favoriete cocktail is met grote voorsprong de Old Fashioned, bij voorkeur op basis van een lekkere bourbon. Met de suiker en bitters durf ik al eens wat experimenteren en liefst van al voeg ik als extra nog een klein beetje amaro toe. De Old Fashioned, een fantastische combinatie van een stevige spirit in balans met zoet en bitter, was vorig jaar opnieuw de meest populaire cocktail ter wereld.

Het hoeft niet te verbazen dat ook de beste cocktail die ik ooit heb geproefd in dezelfde stijl was. Het was de “Sazerac from Outer Space”, die ik mocht proeven bij Bar Burbure eind 2017. De klassieke Sazerac staat overigens op de 13é plaats van de meest populaire cocktails.

Vandaag staat de uitzonderlijke versie van deze cocktail nog steeds op de ‘Green Club Card’ in deze cocktailbar en wordt hij gemaakt op basis van de super premium Pierre Ferrand Abel Cognac
, gecombineerd met een artisanale Zwitserse absinth. De versie die ik mocht proeven werd destijds nog gemaakt met een andere uitzonderlijke cognac : Rémy Martin Centaure de Diamant, op tafel gebracht in een fantastische pairing met Impérial Heritage Oscietra kaviaar. Het was de allereerste keer dat ik letterlijk achterover geblazen werd door een cocktail en die ervaring is tot op heden nog steeds niet overtroffen. Het kruidige en licht branderige van de hoog-alcoholische cocktail in combinatie met het zilte van de kaviaar was een zeer intense smaaksensatie.

Met veel plezier zet ik dan ook Jurgen Lijcops en Bar Burbure 
nog eens extra in de kijker met deze #reshake. Met dank voor alle lekkere cocktails die ik in deze bar reeds heb mogen proeven.

De Sazerac is de officiële cocktail van de stad New Orleans. Origineel was het een mix van Sazerac-de-Forge Cognac en Peychaud’s bitters. Tijdens de uitbraak van een verwoestende ziekte (Phylloxera) in de Franse wijngaarden tussen 1870 en 1885 werd de cognac noodgedwongen vervangen door Rye whisky. Dat verhaal inspireert natuurlijk om er zelf wat mee te experimenteren. Voor mijn versie haal ik ook de net iets betere ingrediënten uit mijn drankenkast, waardoor het toch een compleet ander drankje wordt dan eerdere versies op deze blog. Het blijft evenwel een eenvoudig te bereiden cocktail, waarbij ik ook streef naar een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding.


Kaviaar is uiteraard een luxeproduct, maar deze Royal Belgian Caviar wordt in België gekweekt en geproduceerd en blijft zeer betaalbaar. Tenslotte serveer je ook niet elke dag kaviaar. Ik maakte deze cocktail als afsluiter voor de Valentijnweek en liet me daar dan ook lichtjes door inspireren voor de naam en de garnering.

Sazerac - To the Moon and Back


Ingrediënten
3 cl Rémy Martin 1738 Accord Royal
3 cl Michter’s Straight Rye Whiskey
1 barlepel Rietsuikersiroop
1 dash Absinthe Bitters (of Pechaud’s bitters)
1 cl Absinth (voor de rinse, niet voor in de cocktail !)


Glas
Coupe (Holmegaard)


Bereiding
We starten met een ‘Absinth rinse’. Giet de absinth in het coupeglas en draai ermee rond zodat er een dun laagje absinth in het glas achterblijft. Giet het overtollige weg en koel het glas.


De cognac, whiskey, suikersiroop en bitters samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Stevig roeren gedurende een 30tal seconden tot alles goed gekoeld en gemengd is.
Strainen in de voorgekoelde coupe en versieren met een citroentwist, serveren in een pairing met een genereus lepeltje ‘Gold Label’ Royal Belgian Caviar.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

zaterdag 16 februari 2019

Tournée Minérale : Mocktails in de bib

 
In het kader van Tournée Minérale probeer ik deze maand toch ook wat meer stil te staan bij mocktails. Waarom deel ik relatief weinig mocktailrecepten op mijn blog ? Omdat het naar mijn persoonlijke mening best moeilijk is om goede mocktails te maken. Strikt genomen is een glas met twee of drie bij elkaar gegoten fruitsappen een mocktail, maar daar zal je bijzonder weinig mensen mee overtuigen. Zo’n fruitsmoothie-mocktail kan je perfect serveren op het verjaardagsfeestje van je kinderen, maar twintigers die elk weekend het nachtleven induiken zal je er echt niet mee verleiden. Voor mij is een mocktail pas echt geslaagd wanneer ik je laat proeven van een glas en je echt niet met zekerheid kan zeggen of het nu een cocktail of mocktail is. Met zo’n drankjes kan je ook alcoholdrinkers verleiden om af en toe (of zoals nu een hele maand lang) ook eens alcoholvrij te drinken.

Vandaag bracht ik een bezoekje aan onze plaatselijke bibliotheek, waar je mocktails kon proeven op de stand van CAD Limburg (=Centrum voor alcohol- en andere drugproblemen). Ik begrijp maar al te goed waarom deze organisatie tijdens deze “droge maand” hun boodschap in de verf wil zetten. Met de juiste mocktails moet het volgens mij ook absoluut lukken om heel wat mensen te overtuigen dat een lekker drankje niet steeds alcohol hoeft te bevatten.

Heel wat bezoekers bezochten de infostand en al snel ontstonden er interessante discussies over wel of geen alcohol drinken en vooral over de groepsdruk tijdens het uitgaan om toch maar mee te drinken. Zoals jullie intussen wel weten staat deze blog voor “Drink minder, maar kwalitatiever!” of met andere woorden, drink het hele jaar door met gezond verstand. En laat voor het overige iedereen zelf de keuze wanneer ze liever geen alcohol willen.


De discussie leeft dus alleszins, en daarom vond ik het een beetje jammer dat hun recepten me niet echt konden overtuigen en dat de omstandigheden om de mocktails te serveren allesbehalve optimaal waren. Er was zo goed als geen ijs voorhanden, de mocktails werden niet gezeefd, niet gekoeld, … kortom, een zeer lovenswaardig initiatief maar toch ook een beetje een gemiste kans. Mits wat eenvoudige aanpassingen of de hulp van een bartender moet dit initiatief tot veel meer resultaat kunnen leiden. 

Ik deel graag nog één van hun recepten :


Kiwi Mojito


Ingrediënten (voor 2 grote cocktails)
8 Kiwi’s
Vers sap van één of twee limoenen
Muntblaadjes
1 barlepel agavesiroop (of suikersiroop)
Spuitwater
Blauwe bessen


Bereiding
De geschilde kiwi’s, het limoensap, de muntblaadjes en de siroop mixen in de blender. De mix uitschenken op de bodem van de glazen. Geschaafd ijs toevoegen en aanlengen met spuitwater. Versier met enkele blauwe bessen.

woensdag 13 februari 2019

Misstress Day Punch

 
Ik hoop dat alle Valentijnkadootjes tijdig zijn gekocht of toegekomen, want ook daarvoor zou de nationale stakingsdag wel eens voor problemen kunnen zorgen. Morgen is het alweer de meest romantische dag van het jaar, maar voor wie het scheve schaatsje past is er ook vandaag al wat te vieren : 13 Februari is Mistress Day, volgens kwatongen de dag van de “duurdere kadootjes” ;-)

Met onze eerste fles roze bubbels maken we vandaag de Mistress Day Punch, een min of meer klassieke, doch vrij stevige punch. Ik kan me niet echt voorstellen dat je voor deze gelegenheid een volledige bowl gaat klaarmaken, dus je krijgt hieronder het recept voor een cocktail per glas.


Misstress Day Punch

Ingrediënten
30 ml Absolut Vodka
15 ml Cointreau
Hola Cava Pink Brut


Glas
Champagneglas (Zahara Homeware)


Bereiding
Deze cocktail kan je opbouwen rechtstreeks in het Champagneglas. De goed gekoelde Cava zorgt er wel voor dat alles goed gemengd en gekoeld wordt.


Denk je dat je fles Cava niet voldoende gekoeld is hiervoor dan kan je altijd de vodka en Cointreau mix vooraf afkoelen door even te roeren in een mengbeker met veel ijs.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations. In this specific article there is a paid promotion only for the glassware.

dinsdag 12 februari 2019

Roze bubbels voor Valentijn

 
Welk aperitief hoort er echt helemaal bij Valentijn ? Bubbels natuurlijk… en meer bepaald roze bubbels. Voor deze editie heb ik in de supermarkt twee flessen geselecteerd zodat de liefhebbers van beide soorten bubbels aan hun trekken komen. Tegelijk bieden we op deze manier ook een keuze uit twee verschillende prijsklassen.

We proeven een roze Champagne Nicolas Feuillatte Limited Edition Sakura en een roze cava van Hola Cava. De “actiefoto’s” zie je later nog verschijnen op onze Instagram en Facebook pagina’s !

Champagne Nicolas Feuillatte Limited Edition Sakura

Voor Nicolas Feuillatte 
is dit hun eerste voorjaarsrosé in een gelimiteerde oplage, net op tijd voor Valentijn.
In deze prachtig versierde fles zit een mix van 10% Chardonnay, 45% Pinot Noir en 45% Pinot Meunier. Sakura is trouwens de Japanse naam voor de kerselaar. Een aroma dat we recent nog hebben waargenomen tijdens onze test van Roku Gin.
(Richtprijs : 25,99 € - Glas : Zahara Homeware)




Hola Cava Brut Pink

Hola Cava Brut Pink 
is een Spaanse rosé schuimwijn uit Barcelona, op basis van Macabeo, Monastrell, Xarel-Lo en Parellada druiven. Een fruitige cava met de kleur van frambozen en heel fijne bubbeltjes. Een mooi boeket van bosvruchten en een beetje citrus. (Richtprijs : 9,99 € - Glas : IKEA)

Champagne Nicolas Feuillatte is onder meer verkrijgbaar bij Spar en Carrefour. Voor Hola Cava kan je terecht bij Delhaize.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations. In this specific article there is a paid promotion only for the glassware.

maandag 11 februari 2019

Tournée Minérale : The Bitter Note

 
Enkele maanden geleden was ik in Italië om verslag uit te brengen van de cocktailwedstrijd van Amaro Montenegro. Gedurende die week bezochten we ook tientallen restaurants en bars, waar we heel wat lekkere en typisch Italiaanse drankjes te proeven kregen. Eén van de bars die we bezochten was Il Marchese in Rome. Zoals je wel vaker ziet in Italië was dit een combinatie van een osteria en een bar. Niet zomaar een cocktailbar, maar een heuse amaro-bar met meer dan 500 verschillende amari op de backbar. Een indrukwekkende collectie.

Een amaro is meer dan zomaar een bitterzoete likeur in Italië. Het is een kruidenlikeur die op alle mogelijke momenten op tafel verschijnt. Heel typisch is een glaasje (met of zonder ijs / met of zonder een vers gesneden citroenschijfje) bij de koffie na de maaltijd, maar je krijgt er evengoed een amaro-tonic als aperitief. Daarnaast is het natuurlijk ook een geliefd ingrediënt in heel wat cocktails. Uiteraard smaken al die verschillende amari niet exact hetzelfde, maar heeft elk merk zijn eigen kruidenmix en zijn eigen accent.


Voor wie niet bekend is met een amaro als likeur, dit is een bitter op basis van alcohol en kruiden. Campari en Jägermeister zijn qua types ongeveer de twee uiterste vormen van bitters, de amari vormen de grote middenmoot en variëren in kleur van rood naar (donker)bruin. In Nederland kan je trouwens ook heel wat verschillende bitters vinden die dan weer eerder in de richting van Jägermeister gaan.


Amari zijn niet erg hoog in alcohol, dus zeer geschikt voor “Low ABV” cocktails. Maar uiteraard zitten we nog steeds in de maand van Tournée Minérale, dus moet het ook helemaal zonder alcohol kunnen.


Vanuit Milaan vertrok er een pakje richting Limburg met een fles “The Bitter Note, niets meer of minder dan een echte Italiaanse amaro, maar zonder alcohol.
De producent heeft het zich zeker niet gemakkelijk gemaakt, want deze amaro met een fris aroma van bittere wortels, verse munt en rabarber is de som van :


  • Een infusie van 36 kruiden en botanicals
  • Een aftreksel van artisjok bladeren en wortel
  • Een extract van Terriaca Veneta, een mix van botanicals uit de regio Veneto
  • Een maceratie van angostura en gentiaan
Wanneer we kijken naar de aromatische mix, dan worden alle zeven aromatische “noten” letterlijk bespeeld :
  • Bitter : Alsem, gentiaan en kina
  • Pittig : Engelwortel, kaneel en jeneverbes
  • Frisheid : Munt en steranijs
  • Kruidig : Artisjok, Aloë Vera en kamille
  • Zoet : Kamille en zoete sinaasappel
  • Balsamic : Drop en angostura
  • Citrus : Bittere sinaasappel 
Hiermee gingen we dus aan de slag en het mag gezegd worden, het resultaat is meer dan behoorlijk. De amaro lijkt net iets dikker van consistentie dan de alcoholhoudende amari die ik gewoon ben. Puur komen de bittere noten (sorry…) heel hard door, maar in een cocktail blenden ze fantastisch met een beetje citrus of tonic. We maken voor Tournée Minérale twee cocktails met deze alcoholvrije amaro.
 

Elderflower, Bitter & Sour

Ingrediënten
4,5 cl The Bitter Note Amaro
3 cl vers citroensap
2 cl House of Broughton Vlierbloesemsiroop


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende een 15tal seconden. Dubbel zeven in een mooi cocktailglas met een groot blok ijs. Versieren met een gedroogd citrusschijfje.





The After Dinner Note

Ingrediënten
3 cl The Bitter Note Amaro
3 cl verse espresso
(TIP : Onze zusterblog Tineke’s Cucina heeft een eigen koffieblend die hier zeer geschikt voor is. Te koop via de webshop)

2 cl Rietsuikersiroop
Tonic


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende een 15tal seconden. Dubbel zeven in een mooi cocktailglas met een grote ijsbal. Aftoppen met een beetje Indian Tonic.



Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

donderdag 7 februari 2019

Rhubarb Sour

 
Een tijdje geleden ontving ik een pakketje met een fles rabarberlikeur. Ondanks het feit dat ik rabarber zeer lekker vind, vond ik het toch geen eenvoudige smaak om te gebruiken in een cocktail. Toen ik collega-blogger Matthias aan de slag zag met deze likeur begon ik het recept terug uit te kleden tot de meest eenvoudige vorm. Op deze blog brengen we immers eenvoudige recepten die je ook thuis zelf kan maken.

Het resultaat is een klassieke sour-cocktail, maar met het accent op de combinatie van rabarber met citrus. HTK gin heeft een opvallend citrus-aroma, wat we versterken met het limoensap en de versiering.


De Giffard rabarberlikeur 
is een infusie van stukken rode en groene rabarber in neutrale alcohol. Je herkent de typische tweestrijd tussen het confituurachtige zoete en de wrange aciditeit die beide steeds aanwezig zijn in rabarber.

Rhurbarb Sour

Ingrediënten
5 cl HTK Gin
2 cl Giffard Rhubarb Liqueur
3 cl vers limoensap
Tonic

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende een 15tal seconden tot de shaker ijskoud is. Dubbel zeven in een Martiniglas. Een klein beetje tonic toevoegen. Versieren met een gedroogd citrusschijfje.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

maandag 4 februari 2019

Cointreau Royal

 
Nog slechts 10 dagen scheiden ons van het feest van de liefde. Uiteraard gaan we jullie voor het zover is nog enkele eenvoudige, maar lekkere en feestelijke drankjes serveren.

Bubbels passen perfect bij Valentijn, dus kiezen we eerst en vooral voor een smaakvolle Champagne-cocktail met een bitterzoete citrus-touch. Perfect als aperitief !  

Cointreau Royal

Ingrediënten
3 cl Cointreau
2 dashes Grapefruit Bitters
Champagne (Brut)


Bereiding
We bouwen deze cocktail rechtstreeks op in het Champagneglas. Start met de grapefruit bitters, daarna de Cointreau en vervolgens aanvullen met gekoelde Champagne. Versier met een cocktailkers.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

vrijdag 1 februari 2019

Tournée Minérale : Foodpairing dinner met Seedlip

 
De maand februari staat al enkele jaren gelijk aan ‘Tournée Minérale’, een maand lang geen alcohol om je lichaam te laten herstellen van de eindejaarsfeesten en nieuwjaarsrecepties. Blijkbaar is dit een trend die echt wel aanslaat, want ook in andere landen en regio’s merk ik dat dergelijke onthoudingsmaanden veel bijval krijgen. Maar of het nu Tournée Minérale is of Dry January of Sober October… ik blijf toch bij mijn standpunt dat je beter het ganse jaar door op een verstandige manier kan genieten van een lekker glaasje. Of met andere woorden “Drink bewust minder, maar kwalitatiever !”.

Maar uiteraard kan ik Tournée Minérale niet negeren en daarom ging ik in op de uitnodiging van Seedlip om aan te schuiven voor een exclusief foodpairing dinner in Gent. Seedlip heeft intussen een reeks van drie verschillende “Alcoholvrije spirits”, die we al eens eerder kort hebben besproken.


Het concept van een foodpairing is bijzonder interessant, want dan moet de bartender toch wel stevig uit zijn pijp komen om met deze producten de smaak van een lekker aperitief, wijntje of digestief te benaderen. Ik was op zijn minst nieuwsgierig naar het resultaat.

Volgens de documentatie van Seedlip kan je deze basisregels hanteren voor een pairing :

• Seedlip Spice 94
Werkt goed met ingrediënten als pompelmoes, ananas, vanille, esdoorn, kaneel, koffie, …
Combineert goed met rood vlees, wortelgroenten, curries, desserten, petit fours.

• Seedlip Garden 106
Werkt goed met ingrediënten als appel, rabarber, basilicum, vlierbloesem, limoen, …
Combineert goed met voorgerechten, witte vis, salades, sorbets, …

• Seedlip Grove 42
Werkt goed met ingrediënten als pinda, wortel, gerst, gember, honing, abrikoos, …
Combineert goed met paté, pikante gerechten, schaaldieren, wild, chocoladedesserts

Bij aankomst kregen we eerst een aperitiefje, wat een alternatief moest zijn voor een glas bubbels. De Harvey’s Coupe was gemaakt met Seedlip Grove 42, verjus, pompelmoes en gerookt zout. Je kan dit zien als een alcoholvrije versie van de Moonwalk Champagnecocktail. Een suikerklontje zorgde voor een constante aanvoer van bubbeltjes, maar desondanks was deze mocktail toch zeker niet overdreven zoet.

Bij een voorgerecht met makreel kwam een alcoholvrije versie van een Gimlet. Normaal maak je deze met gin, maar deze versie bestond uit Seedlip Garden 108, jasmijn, citrus en gember. Persoonlijk vond ik de geur allesbehalve, maar de smaak was duidelijk beter dan de geur. Aanvaardbaar, maar zeker geen topper.

Het hoofdgerecht met wilde eend vroeg uiteraard om een wat robuuster drankje. Normaal zou je hier een glas stevige wijn bij drinken, deze werd vervangen door de fel gekoelde 1442 mocktail met Seedlip Grove 42, gerookte saffraan, honing en verjus. Een beetje zoet, maar best wel lekker.


Een nagerecht met een cake van pecannoten en warme sinaasappel/honing saus vroeg om een lekker warm drankje. Mulled, een alcoholvrije versie van een warme wijn bestond uit Seedlip Spice 94, Lapsang, dadel en koffie. Persoonlijk vond ik dit het minst geslaagde experiment.


Na het diner werden er nog een hele reeks mocktails voorgesteld aan de bar. Ik proefde een Nogroni, wat zonder twijfel de beste mocktail van deze avond was. Een mix van Seedlip Spice 94, alcoholvrije bitter en alcoholvrije vermouth. Ik probeerde deze variant ook al eens zelf in mijn vorige artikel over Seedlip, maar ik vond toen geen alcoholvrije vermouth waardoor het uiteindelijk een zeer aangename ‘Low Alcohol’ versie werd.

Ik had het geluk om aan tafel te zitten tegenover Ellie Sparrow, brand manager van Seedlip, die me ook wat meer kon vertellen over het productieproces, wat zo’n zes weken in beslag neemt. Net als bij heel wat gin-producenten distilleren zij ook elk ingrediënt afzonderlijk, om daarna alles in de gewenste hoeveelheden te blenden. Elk Seedlip product bevat zes aparte distillaten die samengevoegd worden. Het proces start met een maceratie van de botanicals. Uiteraard is hier een neutrale graanalcohol voor nodig om maximaal de smaken en aroma’s op te nemen. Die alcohol wordt er uiteindelijk terug uit gedistilleerd in een koperen stookketel. Eens de alcohol verdwenen is blijven ze verder distilleren tot ze een helder distillaat overhouden wat geen alcohol, suiker of zoetstoffen bevat. Best interessant om ook over deze processen wat meer inzicht te krijgen.


Het was een leuke avond die toch weer heel wat inspiratie heeft opgeleverd. 
Waag je jezelf aan 28 dagen vrijwillige drooglegging ? Goeie moed.
Voor alle anderen, drink verstandig !


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.