Pagina's

woensdag 10 juli 2019

Happy #NationalPiñaColadaDay : Piña Corretto

 
Vandaag is het #NationalPiñaColadaDay. “Geoefende” cocktailliefhebbers vinden deze cocktail vaak een fruitsap met wat rum erin. Maar dat kan ook echt helemaal anders. Lichtjes gebaseerd op een recept van Donald Simons maken we onze eigen Italiaanse versie.

Als basis gebruiken we Infamous N°2 rum “The Arcane”. Dit is spiced rum uit de Caraïben geïnfuseerd met ananas, kaneel, kruidnagel en anijs. De kruiden krijgen een bitter duwtje in de rug met Campari, waardoor deze cocktail toch een leuke Italiaanse toets krijgt.

Piña Corretto


Ingrediënten
4 cl Infamous N°2 Rum “The Arcane” (Pineapple infused)
2 cl Clément Rhum Mahina Coco
2 cl Campari
1 cl Falernum
4 cl Ananassap


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken en serveren in een highball glas met vers ijs.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten