Pagina's

maandag 24 juli 2017

Tequila Day : La Paloma

Vandaag is het #TequilaDay, de officiële feestdag van deze spirit uit blauwe agave. We maken dus uiteraard een cocktail met echte Mexicaanse Tequila. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is in Mexico niet de Margarita de meest populaire cocktail, maar wel de Paloma. (= Spaans voor duif)

In sommige toeristische oorden krijg je een sterk vereenvoudigde versie van deze cocktail, een longdrink met Tequila en Grapefruit-limonade, met een partje limoen erin.


Cocktail : La Paloma


Ingrediënten
5 cl Tequila Blanco
4 cl Vers sap van roze pompelmoes
1,5 cl Vers limoensap (ongeveer het sap van een halve limoen)
2 cl Suikersiroop (of agavesiroop als je die kan vinden)
Bruisend water


Bereiding
Voeg de tequila, pompelmoessap, suikersiroop en limoensap samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken gedurende een tiental seconden.
Serveren in een highball glas met vers ijs (Wij kozen voor de foto een groot wijnglas).
Aftoppen met bruisend water. Versieren met partjes verse limoen of pompelmoes.


Tips 
  • Je kan gerust de suikersiroop weglaten zonder deze te vervangen. Dan krijg je een heerlijk frisse en bittere versie van deze Paloma. Maar met of zonder suiker, deze Paloma past perfect in ons rijtje met heerlijk verfrissende zomerse cocktails !
  • Een lekker bijpassend hapje zijn ‘quesadillas con queso’. Voor het recept kan je terecht op onze zusterblog Tineke’s Cucina.
  • Voor de liefhebbers van een ‘rim’, een randje op het glas : Kies voor zout. Zeker geen suiker voor deze cocktail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten