Pagina's

dinsdag 16 mei 2017

Rums selected by Delhaize (4/4) : Indonesië

De laatste rum uit de nieuwe reeks bij Delhaize is een echt buitenbeentje. Deze vrij zachte en fruitige rum is helemaal niet afkomstig uit de Caraïben, maar uit Indonesië.

De Indonesische Arrack (niet te verwarren met de anijsdrank Arak uit het Midden-Oosten), die beschouwd wordt als één van de oudste distillaten ter wereld, is een melassedistillaat.


Deze rum is een mengeling van distillaten die artisanaal gedistilleerd zijn en van lichtere rums die in kolomdistillatietoestellen gemaakt werden op het eiland Java. De rum rijpt gemiddeld 2 jaar in Indonesië in grote houten vaten, vervaardigd uit 'Djati', een lokale houtsoort. Hij wordt vervolgens getransporteerd en in Europa bewaard in eiken vaten.


Kleur: amberkleurig met een goudkleurige toets.
Neus: fruitige geur die hoofdzakelijk bestaat uit rijpe, tropische vruchten.
Smaak: zeer sterke fruitige smaak met een wisselende smaak van chocolade en tabak
Afdronk: zacht en lang met toetsen van geroosterde cacaobonen en vanille.


Met deze unieke rum maken we een echte oer-cocktail : De Rum Old Fashioned.


Rum Old Fashioned

Ingrediënten
6 cl Indonesia Rum selected by Delhaize
1 cl Rietsuikersiroop
2 dash Angostura Bitters
2 dash Orange Bitters


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een met ijs gevulde mengbeker. Stevig roeren tot de cocktail voldoende gemengd en gekoeld is. Serveren in een Tumblerglas met verse ijsblokjes. Het glas versieren met sinaasappel en een cocktailkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten