Tijdens een themaweek rond de Old Fashioned cocktail kunnen
we natuurlijk niet om het merk Angostura heen. De bekende cocktailbitter met
het oversized etiket is altijd al de vaakst gebruikte bitter geweest waarvan
enkele druppels enorm bijdragen tot het aroma en de uiteindelijke smaak van heel
wat klassieke cocktails zoals de Old Fashioned. Wat veel mensen wellicht nog niet
weten is dat ‘The House of Angostura’ in Trinidad niet alleen deze bekende bitter
produceert, maar ook bijzonder lekkere premium rum!
Een Old Fashioned met rum is misschien niet de eerste mogelijkheid
die je in gedachten had, nochtans lijkt het erop dat al heel vroeg in de
geschiedenis van deze cocktail er wellicht ook met rum werd gewerkt. Natuurlijk
kiezen we in dit geval voor een gerijpte bruine rum. Op advies van de invoerder
van dit merk kozen we de Angostura 1919 Deluxe Aged Carribean Rum. Zeer recent
bracht deze producent trouwens een gloednieuwe Super Premium Rum op de markt,
Angostura 1787, die we binnenkort ook nog apart op deze blog zullen bespreken.
Na onze cocktails met bourbon en tequila gaan we vandaag
toch een klein stapje verder met experimenteren. Dit is een bruin/amberkleurige
rum met een zacht aroma van chocolade en vanille. Dit aroma zullen we nog
versterken door te kiezen voor Chocolate Bitters i.p.v. Angostura bitters en vanillesiroop
i.p.v. suiker of suikersiroop. We proeven ook noten en warme toast, wat we ook nog
iets versterken met enkele druppels Noten bitters. Als extra aroma voegen we nog
een klein beetje sherry toe, waarmee we alles smaken in elkaar laten vloeien.
Dit is een compleet andere kijk op de klassieke “Old
Fashioned” met heerlijke chocolade-, vanille- en notenaroma’s, die ook prima
past bij de herfst.
Geef nu toe: vanille, chocolade, noten… je droomt er toch helemaal bij weg?
Geef nu toe: vanille, chocolade, noten… je droomt er toch helemaal bij weg?
Cocktail : “Angostura Rum Old Fashioned”
Ingrediƫnten
5 cl Angostura 1919 Rum
0,75 cl Vanillesiroop
2 dashes Chocolate bitters
2 dashes Nutty bitters
0,5 cl Oloroso Sherry
Sinaasappel
Cocktailkers
Kaneelstokje
Bereiding
In deze bereiding gebruiken we zoals je kan zien in de
ingrediƫntenlijst geen gewone suiker. We voegen de rum, vanillesiroop, sherry
en bitters samen in een groot mengglas. Vul het mengglas met ijsblokken en roer
tot het glas ijskoud is en je letterlijk het volume van de cocktail iets ziet
toenemen door het smeltwater. Strainen in een mooie tumbler en versieren met
een sinaasappelzeste, een cocktailkers en een kaneelstokje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten