Friday, December 22, 2017

Michter's Whiskey Tasting + The Butcher's Store

Vorige maandag reden we naar Antwerpen voor een tasting van één van mijn favoriete Bourbon-merken : Michter’s. Bar Burbure had een zeer mooi event opgezet, waar een tasting van een tiental bourbon en rye whiskey’s werd begeleid door rundsvlees van een uitzonderlijke kwaliteit, geserveerd door Luc De Laet van The Butcher’s Store. Voor mij persoonlijk absoluut een Top 3 slager voor ons land, naast Dierendonck en Rondou. De whiskey’s werden voorgesteld door Michter’s Brand Ambassador Matthew Rooney. Het werd een boeiende en vooral lekkere avond in het gezelschap van journalisten, bloggers, bartenders en whiskyliefhebbers.

Op de kaart :
 
  • Michter’s US 1 Kentucky Straight Bourbon 45,7°
  • Michter’s US 1 Sour Mash 43°
  • Michter’s US 1 Kentucky Straight Rye 42,4°
  • Michter’s US 1 American Whiskey 41,7°
  • Michter’s US 1 Toasted Barrel Finish Bourbon 45,7°
  • Michter’s 10 year Kentucky Straight Bourbon 47,2°
  • Michter’s US 1 Barrel Strenght Kentucky Straight Rye 53,9°
  • Michter’s US 1 Toasted Barrel Finish Kentucky Straight Rye 54,4°


Extra buiten de kaart :
  • Welcome Cocktail : Cobbler op basis van Michter’s Whiskey
  • Old Fashioned op basis van Michter’s Whiskey
  • Michter’s 10 year Single Barrel Rye
  • Michter’s Barrel Strenght Bourbon (Kentucky Only Release) – Deze uitzonderlijke whiskey was nooit eerder te proeven buiten Kentucky !


Telkens na twee of drie proefglazen kregen we ook een uitzonderlijk stukje rundsvlees te proeven :

  • Holstein (Duitsland)
  • Simenthal (Oostenrijk)
  • Rubia Galega (Spanje)
  • Kobe nr.10 Wagyu picanha (Japan)


Zoals de meeste foodies wel weten is Kobe Wagyu zowat het allerbeste wat er bestaat in rundsvlees. Ik proefde al eerder Europese Wagyu en eerlijk gezegd vond ik een Ierse of Schotse Black Angus toch altijd stukken beter. Deze Japanse Kobe nr.10 Wagyu is evenwel van een totaal andere categorie. Dit vlees smelt letterlijk weg op je tong. De smaak is fenomenaal, maar wel heel erg “mollig” zoals Luc De Laet het zelf zegt. Alleszins voor mij toch ook iets te vet om er een volledige steak van te eten, maar echt heerlijk om er op deze manier enkele sneetjes van te degusteren bij een glas whiskey.

Alweer een echt topevent waarmee Jurgen zijn kosmopolitische bar toch echt wel een trapje hoger plaatst. Ook de volgende maanden volgen er nog een aantal events die echt de moeite zijn zoals een whiskytasting van The Balvenie 
in combinatie met kazen van Kaasaffineurs Van Tricht, er staan ook meerdere guest bartendings op de kalender met onder meer deze Londense toppers : Vincenzo Pagliara van Connaught Bar (World’s Best Bar Nr.4) en Martin Hudak van The American Bar van The Savoy (World’s Best Bar Nr.1). Alle events worden steeds aangekondigd via de Facebook pagina van Bar Burbure. 

No comments:

Post a Comment