dinsdag 21 maart 2017

Wintmolders Jenevers

Dat een hobby soms stevig uit de hand kan lopen weet ik als drinksblogger maar al te goed. Zo ging het ook voor Kris Wintmolders uit Landen. Nadat hij enkele jaren op een kerstmarkt had gestaan met een klassieke glühwein wou hij wel eens iets anders. Een eigen fruitjenever misschien? Vandaag staan er honderden liters fruitjenever te macereren in zijn kelders en heeft hij een mooi gamma van artisanale producten die hij verkoopt via geselecteerde verkooppunten en in de betere horecazaken in zijn regio.

Toen ik een uitnodiging kreeg om eens langs te komen om te proeven ging ik daar natuurlijk graag op in. En wanneer er bij het binnenkomen reeds 7 glaasjes opgelijnd staan weet je wel hoe laat het is. Gelukkig gingen de glazen niet helemaal vol, maar ik mocht wel het volledige gamma proeven.


 
Fruitjenevers :
  • Appeljenever (met een beetje kaneel)
  • Citroenjenever (met naast citroen ook limoen en een beetje zwarte peper)
  • Kersenjenever (van grote zwarte kersen)
  • Kweeperenjenever
Likeuren :
  • Koffielikeur
  • Speculaaslikeur (gemaakt met exact dezelfde kruiden als een lokale speculaas)
  • Limoncello


Uit deze zeven glaasjes was er eentje die er met kop en schouders boven uitstak. De kweeperenjenever is een absoluut topproduct. Dit is een professioneel gemaakte fruitjenever die perfect in balans is en heel veel smaaksensatie te bieden heeft.

Kris ontwikkelde ook zelf een warme cocktail, de “ikWik”, die intussen ook aangeboden wordt in een aantal horecazaken.


Voor dit artikel delen we graag het originele recept :

Ingrediënten
5 cl Wintmolders ambachtelijke koffielikeur (24% alcohol)
1 tl De Stoop Advocaat (15% alcohol)

Slagroom

Bereiding
Warm de koffielikeur op (niet koken).

Voeg een dikke koffielepel advocaat toe en roeren.
Afwerken met een stevige toef slagroom.
Serveren met een rietje.

Meer info op de website van Wintmolders Jenevers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten