zaterdag 17 december 2016

Wijnsuggesties voor de feestdagen (1/3) : Delhaize

Eerder deze maand hadden we reeds onze themaweek “Stijlvolle geschenktips”, maar omdat we het echt niet kunnen laten tijdens deze feestmaand gooien we er nog een extra mini-themareeks tegenaan. Op onze blog kan je hoofdzakelijk artikels vinden over cocktails en sterke dranken, maar in de aanloop naar de feestdagen brengen we met heel veel plezier ook wat wijnsuggesties. In deze mini-reeks krijgen jullie achtereenvolgens wijntips van Delhaize, Lidl en de Italiaanse wijnspecialist Selezione Vini Italiani.

We starten deze reeks met Delhaize, waar we te rade gingen bij wijnexpert Christophe Bollijn. Hij selecteerde voor ons 5 mooie flessen. Als kers op de taart mogen we jullie meedelen dat al deze wijnen tot en met 4/01/2017 ook nog eens in promotie zijn.

DOMAINE BOYAR - QUANTUM 2015                                                         
€6.29     -30% --> €4.40
Bulgarije – Thracian Valley

Deze wijn uit Bulgarije is het resultaat van een zoektocht naar harmonie, balans en perfectie. De Chardonnay druiven die gebruikt worden in deze wijn komen uit de Thracian Valley, de meest zuidelijke regio van Bulgarije. De Chardonnay is groen geel van kleur, de neus is uitbundig en fruitig met nectarine, citrus en vanille. Zacht en droog van smaak met fruit, een exotische kruidigheid en een klein sprankeltje. Deze wijn combineert heerlijk met vis, wit vlees en salades.

LAS ALDEAS – BOBAL OLD VINES 2013
€7.29     -20% --> €5.83
Valencia - Utiel-Requena

Een moderne Spaanse van de klassieke bobaldruif. Bobal is dé druif van Utiel-Requena, de streek bij Valencia. Het is één van de rijzende sterren in Spanje. De oude wijnstokken produceren minder druiven, maar de druiven die van de plant komen, hebben veel meer smaak. Dat proef je in deze wijn. Met sappige fruit zoals blauwe bes en zwarte pruim en een warme kruidigheid meegegeven door de rijping in houten vaten komt deze wijn erg evenwichtig over. Geniet ervan bij geroosterd vlees of een lekkere stoofpot.

SANTA TIERRA - ESTATE CUVÉE 5 2013
€7.19     -20% --> €5.75
Chili - Colchagua Valley

Een blend van Cabernet-Sauvignon, Carmenère, Petit Verdot, Pinot Noir en Syrah. Het kan niet anders dat de combinatie van deze edele druiven een super complexe en intense wijn voortbrengt. De wijn is diep kersenrood met paarse rand. De aroma’s zijn intens en complex met rijp rood fruit, een vleugje chocolade en een koffietoets. De smaak is sappig, warm en volfruitig met edele tannines en een zeer lange afdronk. Voor bij stevige wildgerechten en waarom niet met chocolade.

DOMAINES SCHLUMBERGER - GRAND CRU SAERING 2012
€11.99   -30% --> €8.39
Alsace – Grand Cru

Searing is één Grand Cru’s van het domein Schlumberger. Door de unieke ligging van deze topwijngaard en de aandacht die aan deze wijn wordt besteedt tijdens de vinificatie krijgt men een erg geconcentreerde en complexe wijn. Deze Riesling toont de typiciteit van de druif door een combinatie van wit steenfruit en een lichte floraliteit enerzijds en een aardse mineraliteit anderzijds. Ideaal in combinatie met Oosterse keuken zoals sushi of een zoetzuur gerecht, dichter bij huis eventueel te serveren bij een zalmcarpaccio met gember.

CHÂTEAU VIEUX POURRET – 2012
€14.99   -20% --> €11.99
Bordeaux – Saint-Emillion

In het hart van het legendarische wijndropje Saint-Emillion ligt het Château Vieux Pourret. De kwaliteitswijngaard van slechts 6 hectare is de perfecte reflectie van de appellatie. De wijn wordt gemaakt volgende de tradities van de Bordeauxwijn en rijpt 1 jaar in houten eiken vaten. De eigenaar, Emmanuel Coudroy, heeft er zijn missie van gemaakt om een elegante en soepele Saint-Emillion te produceren die het verdient om het Grand Cru label te dragen. Aangename begeleider van vederwild, wit vlees en de kaasschotel.


Deze wijnen zijn verkrijgbaar in de Delhaize supermarkten of via Delhaize Wineworld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten